onsdag 14 november 2007

Insider om ockultism inom socialen

I Insider, den 15/11 kl 22.00 på TV3, kommer Aschberg & Co undersöka en märklig historia kopplat till socialförvaltningen i Katrineholm.

Utdrag ur programbeskrivningen:

"En kontakt med socialförvaltningen i Katrineholm blev inledningen på en mardröm för Janet. Socialen hotade att ta hennes barn om hon inte underkastade sig terapi. Det visade sig dock att terapeuten använde ockulta metoder och påstod sig kunna tala med Janets döda farmor."

"Janet skickades till en terapeut som inledde en ”behandling”, men metoderna var minst sagt förvånande. - Terapeuten påstod att hon hade kontakt med min döda farmor, säger Janet. Och märkligt nog påstods farmodern stå bakom det som terapeuten sade till Janet. Terapeuten föreslog ytterligare behandling hos mediet Jörgen Gustavsson i Södertälje, känd från Kanal 5s ”Förnimmelse av mord”."

"Insider har kartlagt de märkliga metoderna som används av socialförvaltningen i Katrineholm med dold kamera, och kan visa när terapeuten har kontakt med det som hon säger är ”den andra sidan”."
Om denna historia stämmer med beskrivningen här ovan måste man verkligen fråga sig vad socialen håller på med i Katrineholm. Har de varit medvetna om "terapeutens" metoder eller handlar det om dålig koll? Hur som helst hade Janet haft det bättre om hon hade sluppit utsättas för denna skojare.

Ta en titt på programmet. Det ska jag försöka göra.

Uppdatering efter sändning (11/16 Kl 08:30)

Måste säga att jag är lite besviken med programmet.

Det är i för sig tydligt att terapeuten använt sig av metoder som definitivt inte hör hemma inom professionell terapi. Att hon blir av med sina uppdrag på socialen får ses som en sund bedömning.

Men jag fick samtidigt känslan av att Insider klippt programmet ganska hårt för att få till den vinkel de sökt för att gör programmet extra kryddigt. Ett antal sekvenser dyker t ex upp flertalet gånger i reportaget, precis som om de saknat tillräckligt med snaskigt material.

Aschberg agerade dessutom väldigt sensationslystet i direktsändningen, vilket inte hjälper trovärdigheten.

Efter att precis innan sett Kalla Faktas utmärkta program om Vidarkliniken verkar Insider tyvärr lite amatörmässigt.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: