måndag 12 november 2007

Fängelse för frivilligt sex

Läste precis en riktigt upprörande artikel i Aftonbladet.

Det handlar om Genarlow Wilson som vid dömdes till 10 års fängelse som 17-åring eftersom den 15-årig tjej frivilligt hade gett honom oralsex. Nu, efter 2 år i fängelse släpptes han fri då delstatens högsta domstol kommit fram till att straffet var ovanligt hårt.

Per Bjurman skriver:

"Det låter som en scen från talibanernas Afghanistan, men Genarlow Wilsons öde beseglades i Georgia i USA."
Och det är precis så jag uppfattar det. Lagar som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Sargoth sa...

Vi har exakt samma lag i Sverige, med enda skillnaden att gränsen här ligger vid femton års ålder.
Mysigt, men sant.

Anonym sa...

Nej, vi har inte alls samma lag i Sverige. Tvärtom säger den svenska lagstiftningen att man inte kan dömas för sex med en person under 15 års ålder ifall det med tanke på liten skillnad i ålder och utveckling är uppenbart att barnet inte blivit utsatt för någon kränkning. Även i de fall man faktiskt skulle blivit dömd så skulle straffet för en händelse som den i Georgiafallet vara högst två års fängelse.

Pekka S sa...

Brb 6. kap 14 §: "Den som har begått en gärning enligt 5 § eller 6 § första stycket mot ett barn under femton år eller enligt 8 § första stycket eller 10 § första stycket, skall inte dömas till ansvar om det är uppenbart att gärningen inte inneburit något övergrepp mot barnet med hänsyn till den ringa skillnaden i ålder och utveckling mellan den som har begått gärningen och barnet samt omständigheterna i övrigt."

Anonym sa...

I andra länder länder dömdes sexuell betende på grud att en person tvingar, eller lurar en anna person till sex mot sin vilja eller förstånd. I olagligt sex måste alltid vara tvång, eller den andra är barn, psykiskt sjuk, drogad eller uvecklingstörd.

Sex mellan barn och vuxna är förbjudet på grund att de vuxna har so starkt inflytelse till barn att barn lätt gör det som en vuxen människa bestämmer. Därför är sex med minderåriga förbjudet om den andra människan är omkring fem år äldre än barnet.

Prinsipen är klart. Om två människor frivilligt ha sex med varandra, staten bör inte ingripa vad människor gör i sitt sovrum.

I Sverige däremot ser man att män är beter sig kriminellt om man bryter mot politiska åsikter vilket slags sex är bra eller motbjudande