torsdag 1 november 2007

Bråk mellan magiker

I USA sänds just nu en ganska omdiskuterad "dokusåpa" vid namn Phenomenon. Programmet är ett slags American Idol fast för mentalister, magiker och "medium".

Programmets juryduo har diskuterats ganska mycket bland skeptiker med tanke på deras olikheter.

Den ena av dem är Uri Geller, en veteran som påstår sig har paranormala gåvor. Vem har kunnat missa Uris skedböjningar?
Den andra av dem är Criss Angel, en magiker/mentalist på uppgång.

Det man har frågat sig är varför Angel har accepterat att jobba ihop med Geller? Geller är som sagt en känd förespråkare för det paranormala medan Angel alltid poängterat att hans uppvisningar är trick och inte på något sätt har med det paranormala att göra. Han har även avslöjat hur många av dessa trick går till.

Många hade inför programmet förlorat en del av sin beundran av Criss Angel, pga samarbetet med Geller, fram till förra programmet. Då slog Criss till, i direktsändning, och utmanade både Geller och en annan påstådd paranormalist, att bevisa sina krafter.

Här är ett klipp från programmet:Liten uppdatering: Paranormalisten i klippet, Jim Callahan, har även visat intresse för Randis miljondollarutmaning. Men hans upplägg har hittills ratats då det varit alltför bristfälligt. Jag misstänker att Callahan kommer att backa så fort diskussionen närmar sig ett välkontrollerat testprotokoll.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Patrik sa...

HejsaN! Jag heter Patrik och är interesserad av detta . Jag undrar om du har någon mer information om det här.. För att då vill jag gärna att du skriver om det..

Gärna om Criss Angel visar hur han gör sina olika trick..

/// Patrik

Pekka S sa...

Hejsan

Här finns några länkar om Criss Angels trick:
- Levitation
- Go-cart
- Försvinner från bord
- Kedja runt halsen
- Går genom glas

Det finns fler liknande videon i Related-listan.