onsdag 28 november 2007

40 välförtjänta piskrapp

En brittisk kvinna, Gillian Gibbons, som jobbar som lärare i Sudan riskerar 40 piskrapp för att ha skymfat islam.

Vad är hennes brott? Jo, hon lät sina elever välja namnet Muhammed till klassens nallebjörn. Jag blir vansinnig! Vad tänkte hon på?! Förstod hon inte att denna avbildning av Muhammed genom namngivningen av nallebjörnen är en uppenbar attack mot islam?! Detta kan givetvis inte tolereras! 40 piskrapp är egentligen för lite för en hädelse av detta slag enligt min mening.

Tänk om fler skulle ta efter och börja namnge diverse grejer efter Muhammed. Än värre - tänk om de döpte sina söner efter den helige profeten!? Detta vore väl den ultimata hädelsen, i och med levande avbildningar. Sådana föräldrar skulle förtjäna minst 200 piskrapp! Men något sådant lär väl ingen våga sig på...

Det är bra att vi har religioner som visar oss hur vi ska leva, t o m gällande namngivning av nallebjörnar. Vad vore mänskligheten utan gudomlig etik och förnuft av detta slag?

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ska vi väl inte överdriva..

Anonym sa...

DET ÄR klart att man kan kalla sin son efter en profet men ( som t.ex. abraham, elias,david, mohammes saw.) inte en nalle för att man ska ha respekt för namnet.
den där maskinen brukar vara inte vara så vanlig att se men den vissar bara inte respekt för andras religoner.