torsdag 25 oktober 2007

Dessa saker tänker jag inte ge en chans

Jag tänkte följa Studiomannens och Tinnitussans exempel och presentera 8 saker som jag inte tänker ge en chans.

Detta var svårt då jag i princip är öppen för alla fenomen och argument i mån av god bevisning. Dessutom är jag beredd att testa det mesta. Det finns inga, eller åtminstone få, grejer som jag är dogmatiskt emot. Men följande punkter finner jag i alla fall vara praktiskt taget "chanslösa".

1. Homeopati
Motivering: Hela läran är ytterst absurd och osannolik. Jag är övertygad om att helvetet kommer att frysa till is innan homeopati bevisas ha någon verkan. Och då tror jag inte ens på helvetet. Så mycket ger jag för homeopati.

2. Sverige i hockeymatcher mot Finland
Motivering: Uppväxten med hockeyfanatiska, finska föräldrar och vänner har satt sina spår. Lojaliteten till det finska hockeylandslaget är djupt emotionellt rotat trots allt jag knappt kan namnet på en handfull av spelarna nuförtiden.

3. Dokusåpor av typen "Top Model".
Motivering: Programmen tar sig själva och industrin de representerar på allt för stort allvar. Ytligheten är total. Normalviktiga tjejer kallas mulliga. Fullständigt värdelöst.

4. Audiokablar för 20000 kr/m
Motivering: Jag tvivlar på att jag skulle kunna höra skillnad på kablar med detta pris från standardkablar som kostar 50-100 kr/m. Och även om jag gjorde det måste det finnas någon måtta på vansinnet! Skänk pengarna till välgörenhet i stället för Odens skull!

5. Rotmos
Motivering: Fullständigt vidrig. Tänker inte ge rätten några fler chanser om den så glaseras med mörk lyxchoklad.

6. Dansbandsmusik
Motivering: Överkäcka toner till sötsliskiga texter. Jag avstår. Tacka vet jag finsk metal!

7. Sharialagarna
Motivering: Kvinnoförtryckande klädkoder, äktenskapslagar, patriarkala regler, osv. Barbariska bestraffningar i form av stening, piskning, amputationer, m.m. Gravt förtryckt yttrandefrihet. Sexuell frihet existerar inte. Många fomer av musik, filmer, tv och konst är förbjudna.
Om så Allah själv uppenbarade sig för mig och övertygade mig om hans existens så skulle jag ändå inte följa dessa lagar. En sådan Gud är inte värd min lojalitet. Samma gäller förövrigt för stora delar av de judeokristliga lärorna.

8. Burfåglar
Motivering: Vem kan egentligen uppskatta inburning av djur vars natur går ut på om att kunna flyga? Akvariefiskar får i alla fall simma, ormar får kräla och katter får slicka sig i anus. Att bura in fåglar är som att låsa in astronomer i mörka källare utan fönster.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Studiomannen sa...

Finska föräldrar och inte äta kålrötter? Deras kålrotslåda till jul är ju en stor jävla skål rotmos... :-)

Pekka S sa...

Och den har jag alltid vägrat äta oxå :)

Öppet sinne i all ära, men vissa saker går bara inte. Det som smakar illa smakar illa. Jag litar på smaklökarnas omdöme.

Tack för en rolig utmaning!