torsdag 27 september 2007

Länktips September II - Link Harder

Det har dykt upp en del nya, spännande länkar, så jag hinner ett till inlägg av detta slag denna månaden.

Vi börjar med lite nyheter gällande akupunktur. En tysk studie rapporteras (så gott som) konsekvent av media som "bevis" för att akupunktur är bättre än konventionell västerländsk medicin gällande lindring av ryggont. Ingen artikel tar ordentligt upp studiens betydelse gällande trovärdigheten för de traditionella kinesiska teorierna bakom akupunktur. Detta diskuteras dock mycket insiktsfullt av Steven Novella och Orac. De lyckas också finna brister i studierna som media i stort har missat.

Steven Novella har även på sin blogg ett (precis som alltid) välskrivet inlägg om varför argument som vädjar till teoriers långa existens är ett logiskt slutledningsfel.

NY Times har en artikel om hur Richard Dawkins med flera har blivit lurade till att medverka i en film pro-kreationistisk dokumentär.

En ärkebiskop i Moçambique sprider vidare lögnen om att kondomer är smittade med AIDS-viruset. Allt för att förtrycka folks sexualitet och avskräcka dem till avhållsamhet.

En intressant debatt mellan en neurolog och en psykiater gällande den fria viljans existens.

Rebecka Watson, panelist i poddsändningen The Skeptics Guide to the Universe, är en av tre vinnare av Public Radio Talent Quest. Fler än 1400 personer sökte till tävligen. Stort grattis till Rebecka! En skeptiker som nu får $10000 och en chans att göra ett pilotprogram för en nationell radiokanal - NPR.

En lista på de märkligaste konspirationsteorierna genom tiderna. Jag saknar dock David Ickes härskarreptilteorier.

Avslutningsvis kommer här Religiös aerobics! Underhållande, osmakligt eller både och?

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: