torsdag 6 september 2007

Jesus i ett staket

Återigen har en religiös figur, denna gång Jesus, dykt upp på ett högst osannolikt ställe.

Istället för att ödsla sin kraft på att bota sjuka eller stoppa naturkatastrofer har Jesus valt att projicera en otydlig bild av sig själv på ett staket. Märkligt att dessa bilder alltid är så vaga och tvetydiga. Är det så att dessa gudomliga varelser saknar estetisk talang eller skulle det kunna vara så att folk skapar inbillat meningsfulla bilder från slumpmässiga mönster (pareiodolia)? Jag sätter mina pengar på att Jesus är lite skakig på handen. Han missade t ex att måla en näsa och örat sitter i princip vid tinningen.

Via LiveLeak.com:


Jag vet vad ni tänker, men nej - det är inte ett skämt.

Emily mediterade alltså i sin systers trädgård när hon fick ögonen på något märkligt - Jesus! Och han fullständigt lyste! Och det måste ju vara Jesus, för hennes syster Anna tittade också på mönstret och bekräftade Emilys tolkning.

En kvinna sa: "It brought tears to my eyes."
En man tyckte: "To me it's amazing. It's a perfect image."

Japps, det är allså en identisk bild, på en man som sägs ha levt för 2000 år sedan och vars utseende för oss är totalt okänd.

Varför tror då Emily att bilden ha dykt upp? Jo, som ett tecken på fred inom hennes familj, som under en lång tid ha varit splittrat. Men nu börjar familjen åter bli sams.

Det är helt enkelt ett mirakel.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: