onsdag 18 juli 2007

Homer Simpson förargar hedningar

I Dorset, England finns det en 55 meter lång fruktbarhetsjätte utritad i kalk. Denna jätte, vid namnet Cerne Abbas Giant, tros av vissa hedninar kunna påverka fertilitet. Jätten tros ha skapats kring år 1650.

Nu har en jättelik Homer Simpson målats brevid fruktbarhetsjätten som ett marknadsföringsknep för den filmen "The Simpsons Movie".

Hedningarna tycker dock inte att tilltaget är speciellt roligt. Nu planerar de att utföra regnmagi för att slopa bort Homerfiguren. Figuren är nämligen ritad i vattenbaserat, biologiskt nedbrytbart kalk.

Väderlekprognosen för Dorset kan man bl a se här: iDorset
Av dagens rapport att döma kommer lite regnmagi att utföra på torsdag, medan man på fredag och lördag tar i lite mer.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Homer Simpson förargar vissa hedningar skulle nog jag säga. Ingen hedning, inte ens de britter jag talat med hade något problem med Homer Simpson bilden bredvid jätten. Däremot så fick jättens penis lila färg nyligen och det togs inte väl emot. De är nog så att de få som blev upprörda är den sorten som är höljuda av sig.

Pekka S sa...

Jo, så är det ju. Det kan även tänkas att reaktionerna medvetet överdrevs av de lokala hedningar för att skapa lite extra publicitet. I så fall vann både de och skaparna av Simpsonsfilmen på detta. Och jag fungerar i så fall som indirekt marknadsförare. Men det kan jag bjuda på :)