onsdag 18 juli 2007

Elvis rockar stenhårt

Elvis har dykt upp igen - i en sten!

LaDell Alexander från Este Parks i Colorado har funnit en sten som hon påstår ha på en bild på Elvis. Denna har hon nu planerat att sälja på Ebay. Bedöm själva...Ännu ett utmärkt exempel på pareidolia - den psykologiska fallenheten att finna identifierbara mönster i rent "brus". Eftersom fenomenet till största del producerar vanföreställningar om religiösa figurers framträdanden är Elvis en uppskattad frisk fläkt.

Själv väntar jag på att Carl Sagan ska dyka upp i något moln, en fuktskadad tapet eller i sumpen av mitt morgonkaffe. Det skulle helt klart förstärka min tro på den påstådda draken i garaget...

Jag ber om ursäkt för den töntiga rubrik. Men jag var tvungen.

Nyheten hittad hos: Respectful Insolence
Mer om Elvisstenen: The Denver Channel
Mer om Pareidolia: Skepdic, The Folklorist

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: