torsdag 7 juni 2007

Bebistankeläsare

Det är säkerligen svårt att bli (er)känd paranormalist då det redan finns så många med påstådda förmågor av allehanda slag. Derek Ogilvie har dock lyckats med att hitta sin egen nisch - tankeläsning av bebisar.

(Detta måste vara något av det dummaste jag hört på länge.)

I Washington Post finns en artikel om Derek Ogilvie som påstår att alla bebisar besitter paranormala förmågor. I artikeln beskrivs ett par tankeläsningsförsök som reportern var med och bevittnade. Först ut är Rainen Solomon, en pojke på 17 månader:

Ogilvie: "He's telling me he had a problem with his tummy around 2 1/2 months ago"
Rainens mamma: "I don't remember anything with his tummy," she says, genuinely mystified.
Ogilvie: "Do you not remember him touching his tummy here?" Ogilvie says, tapping his own stomach. He is a slight man, with thinning, blondish hair, and speaks with a heavy Scottish accent, turning "toe" into "too." "It was around the time he was having trouble lacing up his shoes."
Rainens mamma: "He doesn't have any shoes with laces," she shrugs.
Ogilvie övergår därefter till att beskriva ett problem med spisen som han hävdar att Rainen förmedlar till honom. Men det är inget fel på den. Kanske syftar Rainen på svärmoderns spis? Nope, inget fel på den heller.

Jaja, men det är säkert inte Ogilvie det är fel på. Det är bara Rainen som är ovanligt sluten av sig. Ogilvie är trots allt en relativt känd karaktär med en utgiven bok, "The Baby Mind Reader", han var stjärna i en brittisk TV-serie med samma namn och han kommer snart att debutera i amerikansk TV.

Fantastiskt. Behöver man mer bevis än så?

Ikväll ska jag sätta mig ner och öva tankeläsning med min 22-månaders son. Om jag misslyckas skyller jag givetvis hans bristande öppenhet. Han har trots allt en tendens att se lite skeptiskt ut. Måste vara ärftligt...

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: