tisdag 29 maj 2007

Teletubbies - Gaypropaganda?

Barnombudsmannen i Polen ska utreda ifall Teletubbies uppmuntrar barn att bli homosexuella. Skulle detta vara fallet kommer programmet att tas ur sändning.

- Jag la märke till att han bär handväska, säger barnombudsmannen om figuren Tinky Winky.
- Det vore bra om en grupp psykologer pratade med barn om det här. Vi måste undersöka det här. Om opassande attityder uppmuntras måste vi reagera, säger barnombudsmannen Ewa Sowinska till tidningen Wprost.
Polen är känt för de konservativa och religiösa värderingar som dominerar där, främst pga den katolska kyrkans stora inflytande.

Ett exempel på dessa värderingars konsekvenser var när den biträdande utbildningsministern, Miroslaw Orzechowski, i november 2006 sade att evolutionsteorin är en sorglig lögn. Och utbildningsministern Roman Giertych har nyligen föreslagit att man ska förbjuda all diskussion om homosexualitet i skolorna. Ett annat exempel är de stränga abortlagarna som bl a tvingar många polska kvinnor/tjejer till illegala aborter. Abort får endast utföras ifall moderns liv är i fara, om fostrets framtida liv är bortom räddning eller om graviditeten beror på våldtäkt.

Och snart får man inte barnen titta på Teletubbies? Personligen har jag aldrig förstått mig på dessa skumma filurers populäritet. Men visst ska barnen få titta, oavsett om de bär handväska eller inte...

Nyheten finns på Expressen.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: