tisdag 29 maj 2007

Bluffprylar

Tog en morgonpromenad på diverse prylmarknader på internet och hittade en hel del intressant. Man blir snabbt medveten om den spirande uppfinningsrikedomen och entreprenörskapen som frodas på internet. Men det finns samtidigt många problem med handeln på internet.

T ex är det svårt för okunniga att veta vilka produkter som är bra eller inte, eftersom en snygg design och lockande beskrivning räcker långt för att övertyga. Här är några produkter som ser proffsiga ut men troligtvis är fullständigt värdelösa.

Miracle Foot Acupuncture
Detta är alltså en apparat som ska utföra elektrisk akupunktur/akupressur på fotsulorna för att återställa kroppens blodcirkulation till det normala. Detta ska i sin tur minska muskel- och ledvärk. Tillverkaren hävdar att produkten är ett resultat av 12 års forskning av ledande japanska och taiwanesiska akupunktur- och akupressurdoktorer. Några källor till publicerade resultat finns dock inte, vilket inte förvånar. Jag skulle inte betala $100 för denna produkt och av de (få) recensioner jag hittade var ingen nöjd med produkten heller. De upplevde mest att behandlingen gjorde extremt ont, tvärtemot tillverkarens beskrivning.

Acu-Point Pen: Healing Magic
Ännu en akupunkturprodukt. Detta är tydligen populärt.
Denna akupunkturpenna marknadsförs som en kombination av urtida läkekunskap och modern teknologi. Behandlingen utförs med pennans elektriska spets och hela processen kan följas på en lcd-display. På denna display ska förbättringen kunna följas i realtid. Displayen ska även kunna användas för att påvisa hälsoproblem. Mhmm... Även denna manick kostar $100.


Expertise 3P Screen Mist
Denna fantastiska spray applicerar man på utsatta hudpartier för att skydda kroppen från artificiell elektromagnetisk strålning. Sprayen ska reducera åldringseffekterna på huden av mobilstrålning, radiosignaler, mikrovågor, osv. Den skyddande effekten beror enligt tillverkaren på de växtextrakter som vätskan innehåller. Detta luktar bluff lång väg.

Caffeine-Laced Pantyhose for Weight Loss
Dessa fantastiska strumpbyxor innehåller mikroskopiska kapsyler innehållande koffein. Kapsylerna aktiveras av kroppsvärme varefter koffeinet tas upp av huden. Detta ska i sin tur leda till en ökad ämnesomsättning och fettförbränning. Tillverkaren lovar 2-3 cms omkretsminskning av låren efte 1-4 veckors användning. Dessutom ska strumpbyxorna vara effektiva mot celluliter. Koffein ökar onekligen ämnesomsättningen, men endast de som gått på myten om punktförbränning kan köpa denna bluff - men kanske är de så många att tillverkaren ändå kan skrattar hela vägen till banken.

BioElectric Shield
Detta är ännu en produkt för dem som är rädda för elektromagnetisk strålning. Denna "sköld", som man bör om halsen som ett smycke, påstås alltså skydda mot strålning från datorer, tv, radio, mobiltelefoner, osv. Smycket/Skölden sägs reflektera eller omdirigera ohälsosam strålning. Dessutom stärker och balanserar produkten din a egna, naturliga energifält. Låter detta troligt? Nä, men produkten säljer så vitt jag vet mycket bra. Och billig är den inte heller, $280-1800.
En intressant aspekt av denna produkt är att den har testats av forskare (Susan Blackmore). Man fanns dock inga bevis för de påståenden som tillverkarna presenterat.

Detta var allt för denna gången, men misströsta inte(?) - Detta vara bara skummet av ölbägaren.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: